Value Management Network

blank

Állásfoglalás: „El a kezekkel a tanárainktól!” Ingyenes pályaváltási tanácsadás a pedagógusok számára

Jelen közleményünk összeállítása idején már több, mint 4000 pedagógus írta alá az aHang oldalán található nyilatkozatot, miszerint ha elfogadásra kerül a az új törvénymódosítás azonnali hatállyal készek beadni felmondásukat és megszüntetni a munkát.

Először is szeretnénk kifejezni tiszteletünket azon pedagógusok irányába, akik hajlandóak ezt a nyilatkozatot beküldeni és meglépni azt, ami oly sok pedagógus számára lehetetlen lépésnek tűnik. Másodszor szeretnénk együttérzésünket kifejezni azon pedagógusok irányába, akik bár anyagi gondokkal küzdenek, esetleg szociális bérlakásban élnek és emiatt nem merik meglépni az azonnali felmondást. Továbbá szeretnénk azokhoz a pedagógusokhoz is szólni, akik a diákjaik miatt nem hajlandóak elbúcsúzni szeretett intézményünktől, hogy véleményünk szerint egy diák számára most azzal tudja a legtöbb jót megtenni, ha ilyen jellegű példát statuál, hogy nem hajlandó fejet hajtani egy rendszer előtt.

A VMN-nel kapcsolatban álló belső vagy akár külső szakemberek jelenleg csak külső szemlélőként tudják elképzelni, hogy mit élhetnek át a pályán lévő pedagógusok. Ellenben a 2022-ben bevezetett KATA törvényre, a vállalkozásokkal szembeni rezsi árak drasztikus emelkedésére mind élénken emlékszünk. Igaz, hogy mi egy profitorientált szervezet vagyunk valamint, jelenleg az oktatáshoz nincs közünk.

Egyszer mi is voltunk diákok. Nekünk is voltak tanáraink. Nekünk is vannak gyerekeink! Hiszünk benne, hogy a bosszú nem lehet megoldás és nem ilyen jövőt szeretnénk a jövő generációjának, ahol a hatalom egyik napról a másikra bármit megtehet. Ennek a változásnak a szülők után, a pedagógusok az alappillérei, akiknek most egyöntetűen kell érvényesíteni a hangjukat!

Éppen ezért döntöttünk több kollégánkkal amellett, hogy ingyenes segítséget nyújtunk az esetlegesen pályaelhagyáson gondolkozó pedagógusoknak. A napokban igyekszünk megerősíteni pszichológusokból, coachokból és egyéb üzletviteli tanácsadókból álló csapatunkat, hogy minél több pedagógus számára nyújthassunk ingyenes szolgáltatásokat.

Üdvözlettel, 

Marczinka Mátyás
ügyvezető igazgató

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Először is szeretnénk, hogy tudd, BÍZHATSZ BENNÜNK. Adataid semmilyen formában nem adjuk át senkinek, azokat kollégáink minden esetben bizalmasan kezelik. Ezúton kijelentjük, hogy cégünk semmiféle állami, külföldi vagy bármilyen politikai szereplőtől támogatást nem kap, azokkal ilyen jellegű kapcsolatban nem áll. A kezdeményezés a VMN működésétől független, pusztán csak kollégák között létrejött kezdeményezés, kik együttes erővel kiállnak egy társadalmi kérdés mellett, amelyhez az infrastrukturális hátteret a VMN biztosítja. A bürokrácia minket is utolért, így a lap alján láthatod a hosszas nyilatkozatokat, hogy mi kell ahhoz, hogy kapcsolatba léphessünk veled. 

A jelentkezés lezárult!

Köszönjük minden pedagógusnak a bizalmat! Az állásfoglalási tanácsadási kampány ideje alatt 137 pedagógusnak segítettünk díjmentesen a konzultációink során!

Jelentkezés tanácsadónak

Kedves Kollegák, amennyiben egyetértesz a fent olvasottakkal, abban az esetben hatalmas nagy szeretettel várjuk jelentkezéseteket. Lehetsz szakmádban hosszú évek óta dolgozó sikeres vállalkozó, coach, pszichológus vagy más segítő szakmában tevékenykedő szakember. A VMN minden kollegája díjmentesen vállalja a tanácsadásokat, így az elsődleges elvárás irányodba is ez. Ahhoz, hogy másokon segíthess kollegánk felveszi veled a kapcsolatot, hogy meggyőződhessen róla, hogy valóban szakszerű segítséget tudsz nyújtani. Jelentkezésed küldd meg nekünk az info@vmn.hu email címre. 

Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is