Search

A csalók egyre ügyesebbek! Új csalási módszer a Facebook-on

A napokban több ügyfelünknél tapasztaltunk csalásra utaló jeleket a Facebook-oldalakkal kapcsolatban. Először azt hittük, hogy META frissítés, ami ismét kissé félrement és pár napon belül helyreáll a Meta-világ rendje. Korábban már a WakeUp Magazin felületén beszámoltunk róla, hogy a csalók Facebook vagy a Facebook Business felületen keresztül küldött üzenetben igyekeznek adatokat vagy éppen az egész Facebook fiókot ellopni.

Most emailben próbálkoznak a csalók

Ha levelet kapsz, aminek feladója „Facebook” és a tárgyában csak annyi szerepel, hogy „Az Ön tevékenysége sérti a Meta Business szabályzatát.”, akkor fokozott figyelemmel nyisd meg azt! Első ránézésre a levél tördelése, betűtípusa és színvilága is valósnak tűnik. Fontos, hogy az ilyen leveleket minden esetben fokozott elővigyázatosság mellett nyisd meg.

A levélben arról tájékoztatnak, hogy a hirdetési fiók megsérti az irányelveket és 24 órára korlátozzák a fiókot. A fent leírt tevékenység ellen egy igazolási folyamaton kell részt venni.

Figyelj az intő jelekre és kerüld el, hogy csalás áldozata légy

Első ránézésre a fenti levél akár igazi is lehetne. Ha a levelet jobban megvizsgáljuk, akkor a feladója egy nagyon hosszú no-replay-meta…@outlook.com cím. Nos legyen ez az első gyanús jel, ugyanis a META semmilyen formában nem kommunikál más szolgáltatótól származó email címről.

A második intő jel, hogy az igazolás gomb fölé húzva az egeret egy teljesen más domain jelenik meg. Ez a webcím semmilyen módon nem kapcsolódik a META vagy annak más termékeihez, így 100%-ig biztos, hogy csalás.

A harmadik intő jel, hogy nem a fiókhoz tartozó regisztrációs email címre érkezett a levél, hanem a nyilvánosan közzétett címre. Ha a Facebook-nak problémája van a működéseddel a fiókodhoz tartozó címre küldi meg neked, amit a regisztrációkor megadtál.

A negyedik intő jel, pedig ha nincsenek is aktív hirdetéseid vagy hirdetési fiókod.

A Value Management Network teljes csapata nevében szeretnénk felhívni minden ügyfelünk és vállalkozók figyelmét az ilyen jellegű csalásokra! A fiókok biztonságát sokkal könnyebb megőrizni, mint visszaszerezni! Válaszd a VMN szolgáltatásait, hogy elkerüld a kellemetlen eseteket.

Kiemelt kép: Canva – Prostock-studio

Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is